වට්ටක්කා කුඩා දරුවන්ට ඉතාම පෝෂ්යදායී ආහාරයකි. ඉතා හොඳින් දිරවන එහි ඉහළ පෝෂණ ගුණය නිසා එය “සුපිරි ආහාරයක්” ලෙස සැලකේ.
ඇස් පෙනීම වැඩි දියුණු කරයි.
ප්රධාන වශයෙන්, වට්ටක්කා විටමින් සහ ඛනිජ ලවණවල විශිෂ්ට ප්රභවයකි. එය සෞඛ්ය සම්පන්න පෙනීම සහ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියේ ක්රියාකාරිත්වය සඳහා අත්යවශ්ය වන විටමින් A වලින් පිරී ඇත. ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියට සහාය වන විටමින් සී සහ සෞඛ්ය සම්පන්න රුධිර පීඩන මට්ටමක් පවත්වා ගැනීම සඳහා වැදගත් කාර්යභාරයක් ඉටු කරන පොටෑසියම් ද එහි අඩංගු වේ.
තන්තු බහුල නිසා මළ බද්ධය වළකයි.
වට්ටක්කා ආහාර තන්තු වල විශිෂ්ට ප්රභවයක් වන අතර එය ආහාර ජීර්ණ සෞඛ්යයට වැදගත් වේ. තන්තු බහුල ආහාර ගැනීමෙන් කුඩා දරුවන් අතර බහුලව දක්නට ලැබෙන මලබද්ධය වළක්වා ගත හැකිය.
ආහාර අසාත්මිකතා ඇති දරුවන්ට හොඳ විකල්පයකි.
වට්ටක්කා ඇතැම් ආහාර වලට අසාත්මිකතා ඇති දරුවන්ට හොඳ විකල්පයකි. වෙනත් බොහෝ පලතුරු සහ එළවළු මෙන් නොව, වට්ටක්කාවලට පොදු අසාත්මිකතාවයන් ඇති නොවේ.
වට්ටක්කා ඇදහිය නොහැකි තරම් බහුකාර්ය ආහාරයක් බව ද සඳහන් කිරීම වටී. එය වට්ටක්කා සුපවල සිට වට්ටක්කා පාන් දක්වා විවිධ කෑම වර්ගවලට භාවිතා කළ හැකිය. ඒ අනුව ඔබට දරුවාගේ ආහාර වේලට විවිධ ආකාරවලින් වට්ටක්කා ඇතුළත් කළ හැකි අතර, මෙම සුපිරි ආහාරය හා සම්බන්ධ සියලු ප්රතිලාභ දරුවන්ට ලැබෙන බව සහතික කර ගත හැකි බවයි.
පෝෂණ අන්තර්ගතය අනුව මෙය සුපිරි ආහාරයක් ලෙස සැලකෙන්නේ මේ නිසාය. පිසූ වට්ටක්කා කෝප්පයක ආසන්න වශයෙන් අඩංගු වන්නේ:
කැලරි 49 ක්
මේදය 0.17g
කාබෝහයිඩ්රේට් 12g (ෆයිබර් ග්රෑම් 2.7 ක් සහ සීනි ග්රෑම් 5 ක් ඇතුළුව)
ප්රෝටීන් 1.8g
විටමින් A, C සහ E
පොටෑසියම්
කැල්සියම්
යකඩ
මැග්නීසියම්
ෆෝලේට්
වට්ටක්කා විටමින් A වලින් විශේෂයෙන් පොහොසත් වන අතර, එක් කෝප්පයක් නිර්දේශිත දෛනික පරිභෝජනයෙන් 245% ක විශාල ප්රමාණයක් සපයයි. මෙම විටමින් A හොඳ පෙනීම, නිරෝගී සම සහ ප්රතිශක්තිකරණ ක්රියාකාරීත්වය සඳහා අත්යවශ්ය වේ.
කලින් සඳහන් කළ පරිදි, වට්ටක්කා යනු තන්තු වල හොඳ ප්රභවයක් වන අතර එය ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය ක්රමවත්ව ක්රියා කිරීමට උපකාරී වේ. තවමත් ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය වර්ධනය වන කුඩා දරුවන්ට මෙය වැදගත් වේ.
වට්ටක්කා වල ප්රතිඔක්සිකාරක අඩංගු වේ, නොබැඳුණු ඉලෙක්ට්රෝන ලෙස හඳුන්වන හානිකර අණු මගින් ශරීරයට සිදුවන හානිවලින් ශරීරය ආරක්ෂා කරයි. මෙම අණු පිළිකා, හෘද රෝග සහ ඇල්සයිමර් රෝගය වැනි නිදන්ගත රෝග වර්ධනයට දායක විය හැක.